Gå til innhald

planleggjing er halve turen

juli 29, 2013

det går mykje i reiseplanleggjing for tida. i dag er det nøyaktig to månadar til me set beina på australsk jord. me har ikkje alt klart for oss enno, men eit par brikker har falt på plass. me har bestilt leilighet i melbourne til dei siste dagane av opphaldet. der skal me bu saman med tremenningen min, sambuaren hennar, og mora hennar. til opphaldet på kota kinabalu, borneo, har me også fått oss hotell. der skal me bu på le meridien, som ser ut til å liggje ganske sentralt, med utsikt over havna.
elles ser eg på togreiser i australia og vurderer om me skal reise nord, sør eller aust, frå eller til adelaide. ei god side for å planleggje togturar down under er greatsouthernrail.com.au, og på www.railmaps.com.au får du ein fin overikt over rutene på kartet. det ser ikkje ut til at togreising i australia er det beste framkomstmiddel, verken når det gjeld tid eller penger. dei fleste rutene har svært begrensa avgongar. dersom du er heldig, er det heile to avgongar i veka. du må settje av mange timar til reisa, ei togreise (frå adelaide til alice springs) som tek 24 timar, kan du køyre med bil på 16 timar. og same tur kostar omlag det same om du vil reise med fly. men så er det samstundes ingenting som kan samanliknast med å sjå landskap frå eit togsete. sakte ser ein skiftingar frå lågland til høgland, eller frå innland til kyst, og ein kan få auge på ting som ein ikkje har tjangs til å sjå dersom ein konsentrerar seg om å halde ein bil på vegen. at det er miljømessig det beste framkomstmiddelet skal me også ta med i rekninga.
kva me planlegg vidare skal eg oppdatere dykk om. for planleggjinga er trass alt halve turen.

No comments yet

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: